Juliaheerink » Specials » Diy jouw kamer

DIY: jouw kamer een persoonlijk tintje geven

In deze special een paar manieren om jouw kamer persoonlijk en uniek te maken. Zit je op kamers of woon je nog thuis bij je ouders? Dan breng je een groot deel van jouw tijd alleen door op jouw kamer, waarom zou je deze plek dan niet je eigen plek maken en hem naar jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen? Je kamer kan weerspiegelen wie jij bent, voor jouzelf en voor anderen die je beter willen leren kennen. Steek er een beetje tijd en moeite in en je zal blij zijn met het resultaat.

Jouw plek

Natuurlijk is het duur om de mooiste meubels en decoratie voor op je kamer te kopen, al helemaal als student heb je daar geen geld voor. Maar laat dat je niet tegenhouden. Zelfs al heb je het saaiste witte behang en meubels van de Ikea, dan nog kan jij er zelf voor zorgen dat het helemaal jouw plek wordt. En dat is belangrijk, omdat dit jouw plek is om te slapen, om te studeren, de plek waar jij je thuis voelt. Het voelt goed om op een plek te leven die helemaal van jou is en het zorgt ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen omdat er altijd wat te bekijken is.

Creativiteit

Ook zal je je niet vervelen omdat uit eerdere ideeën nieuwe ideeën zullen voortvloeien waar je dan weer mee verder kan. Het is een geschikte plek om te leren creatief te zijn, want niemand zal je erop beoordelen, behalve jijzelf, omdat er niemand anders te midden van jou creatie hoeft te leven, behalve jijzelf. Maar het kan moeilijk zijn om zelf ideeën te bedenken voor hoe je dan wil dat jouw kamer eruit gaat zien en erachter te komen hoe jij dit zelf met een beperkt budget voor elkaar kan krijgen. Daarom hieronder een paar goede ideeën om je te inspireren.

De ideeën

De ideeën variëren van het simpelweg verplaatsen van dingen die je eigenlijk al had tot ideeën die een dag of meer in beslag gaan nemen. Deze zijn dan wel wat uitgebreider en kosten wat meer tijd dan andere, maar bezig zijn met het proces kan ontspannend zijn en knutselen is eigenlijk best een leuke dagactiviteit. En het hoeft niet eens iets te zijn wat je in je eentje gaat doen, vraag vrienden of vriendinnen om je te helpen en wissel ideeën uit. Het kost weinig, levert veel plezier op en een mooi resultaat om de komende tijd tegenaan te kijken.

DIY: jouw kamer - origami

Een van de manieren waarop je gemakkelijk en goedkoop zelf je kamer kan decoreren, is met origami. Hoe leuk is het als je kamer gedecoreerd wordt door jezelf met dingen die jij zelf leuk vindt en zelf…

DIY: jouw kamer - tijdschriftwand

Wat is er leuker dan je kamer zelf decoreren, met dingen die jij leuk en interessant vindt? Dat is niet duur en niet moeilijk, maar wel maak je je kamer uniek en persoonlijk. Is je behang, muur of deu…

DIY: jouw kamer - jouw dingen

Natuurlijk kun je tijd en geld investeren in het maken en kopen van dingen om je kamer er leuker uit te laten zien of persoonlijker te maken. Maar dit is helemaal niet nodig, eigenlijk heb je alles al…
Gepubliceerd door Juliaheerink op 16-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.